Το λουτρό αίματος ξεπροβάλει απειλητικό στον Λίβανο – Διασπορά του πολέμου της Σύριας!

22 Φεβ.

Το λουτρό αίματος ξεπροβάλει απειλητικό στον Λίβανο εξαιτίας της διασποράς του πολέμου της Σύριας!

From HEIL GAP (or mind the GAP)

Ο πόλεμος Χεζμπολάχ – FSA: Ο Λίβανος και πάλι σε διασταυρούμενα πυρά.
yalibnan.com

Οι Συγκρούσεις μεταξύ των μελών του (FSA) και πολιτοφυλακών της Χεζμπολάχ σε ολόκληρη τη συνοριακή γραμμή  Συρίας-Λιβάνου έχουν εγείρει το φάσμα μιας περιφερειακής διασποράς του Συριακού πολέμου στο Λίβανο καθώς για άλλη μια φορά διασταυρώνονται τα πυρά.

Η απειλή του πολέμου τέθηκε την Τετάρτη από τον Ταξίαρχο Salim Idriss τον Αρχηγό του Επιτελείου του FSA.
Σε μια συνέντευξη του στο Al Arabiya Idriss … έδωσε στην Χεζμπολάχ 48 ώρες για να σταματήσει τις στρατιωτικές δραστηριότητές της στη Συρία … «διαφορετικά η Χεζμπολάχ θα βρεθεί αντιμέτωπη με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της εντός του Λιβάνου».

Πριν από την ανακοίνωση, υπήρξαν σποραδικές διασυνοριακές  συγκρούσεις μεταξύ των μελών της Χεζμπολάχ και του Ελευθερου Στρατού της Συρίας ( γνωστόν ως FSA ).

Δεδομένου ότι η κρίση στη Συρία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, η κυβέρνηση του Λιβάνου ζήτησε να υιοθετήσουν μια πολιτική της ουδετερότητας Vis-à-vis με τον γείτονά της.

Αλλά η σαφής στάση της Χεζμπολάχ που υποστηρίζει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει υπονομεύσει την πολιτική αυτή και συχνά φέρνει σε αμηχανία την Βηρυτό.

Σε μια συνέντευξη με το Al Arabiya, του Λιβάνου ο βουλευτης Ammar Houry του Lebanese Future bloc, κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου ότι τους εμπλέκουν στη συριακή κρίση.

Ο βουλευτής Ammar Houry δήλωσε ότι η δικαιολογία της Χεζμπολάχ είναι « ότι υπάρχουν Λιβανέζοι που ζουν σε χωριά μέσα στη Συρία και ότι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται προστασία », δεν απέχει πολύ από το αν « η ύπαρξη του λιβανικού λαού, σε κάθε ήπειρο του κόσμου απαιτεί την παρέμβαση των πολιτοφυλακών της Χεζμπολάχ ».
“Η κυβέρνηση του Λιβάνου πρέπει να είναι μια κυβέρνηση για τον Λίβανο  και όχι ένα εργαλείο στα χέρια του συριακού καθεστώτος,” πρόσθεσε ο Houry.

Αλλά Ο Qassim Qassir, ένας Λιβανέζος δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, που πρόσκειται στην Χεζμπολάχ , αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις της  Χεζμπολάχ στη Συρία ενθαρρύνθηκαν από το Ιράν ή ήταν μέρος μιας περιφερειακής στρατηγικής και κατηγόρησε τις οργανώσεις των εξτρεμιστών ισλαμιστών …. « ότι σπρώχνουν τον FSA προς ένα ευρύτερο περιφερειακό  πόλεμο » !!!!!!!!!!

Ο Χακάμ αλ-Μπάμπα, δημοσιογράφος και συγγραφέας της Συρίας, είπε πως αν ο FSA αποφασίσει να στοχεύσει την Χεζμπολάχ αυτό θα γίνει μέσα στα εδάφη της Συρίας.

“Νομίζω ότι οι Σύριοι είναι απασχολημένοι με την καταπολέμηση του καθεστώτος τους και όλους όσους υποστηρίζουν το καθεστώς τους στο έδαφός τους.
Δεν έχουν τη δυνατότητα να καταδιώξουν τους εχθρούς έξω από τη Συρία”, δήλωσε ο Αλ-Μπάμπα .

Η πρόσφατη κλιμάκωση μέσω της εμπλοκή της Χεζμπολάχ στη Συρία θεωρήθηκε ως σημάδι ότι το συριακό καθεστώς κλονίζεται.
“Το καθεστώς έχει χάσει πολλά, χρειάζεται μαχητές, αναγκάστηκε να επιστρατεύσει τις γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις του, χρειάζεται την βοήθεια της Χεζμπολάχ,” δήλωσε ο Αλ-Μπάμπα,.

«Η Χεζμπολάχ παλεύει για την υπαρξιακή μάχη της.
Εάν πέσει το καθεστώς στη Συρία, τότε η Χεζμπολάχ θα πολιορκηθεί ασφυκτικά ».
“Αν το καθεστώς στη Συρία αλλάξει, τότε θα υπάρξει σημαντική βοήθεια προς τα « αντι- Χεζμπολάχ» κόμματα στο Λίβανο για την καταπολέμηση της Χεζμπολάχ “, πρόσθεσε.

Ο Αλί αλ-Αμίν, ένας Λιβανέζος πολιτικός αναλυτής, είπε ότι η πρόσφατη κλιμάκωση των επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής του Ιράν για τη Συρία.
Το Ιράν μπορεί επίσης να είναι ανήσυχο σχετικά με τις εν εξελίξει συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας με τη Συρία και για το ότι μπορεί να παραγκωνιστεί και να περιθωριοποιηθεί αν επιτευχτεί μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, σύμφωνα με τον al-Amin.
Ως εκ τούτου, η Ισλαμική Δημοκρατία θέλει να μεταδώσει ένα μήνυμα μέσω της Χεζμπολάχ  « ότι ο ρόλος της σε κάθε πιθανή λύση δεν μπορεί να αγνοηθεί ».
HEIL GAP (or mind the GAP)

Advertisements

Μία ἀπάντηση to “Το λουτρό αίματος ξεπροβάλει απειλητικό στον Λίβανο – Διασπορά του πολέμου της Σύριας!”

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: