Είναι πολύ επικίνδυνο στην επιχειρηματική δραστηριότητα με τους Ρώσους να τους κάνουν να χάνουν τα χρήματά τους.

17 Μαρ.

Είναι πολύ επικίνδυνο στην επιχειρηματική δραστηριότητα με τους Ρώσους να τους κάνουν να χάνουν τα χρήματά τους.

 article-0-18B5D92D000005DC-334_634x422

From HEIL GAP ( or mind the GAP )

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το θέμα του γδαρσίματος των καταθέτων και των ΑΤΜ της κυπριακής δημοκρατίας , ότι πρώτα από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να προγραμματιστούναπό τους τεχνικούς μέσα σε δυο νύχτες, δηλαδή  να αλλάξει παγκοσμίως το λογισμικό των μηχανημάτων αναλήψεως των κυπριακών τραπεζών.
Αυτό ήταν προμελετημένο.
Θέλει πάνω από ένα μήνα προεργασία , άρα το « κόλπο» του ΑΝΑΝιστή-@υν@νιστή προέδρου και Ε.Ε. ώστε να βουτήξουν τις καταθέσεις του κοσμάκη ήταν προσχεδιασμένο πριν από τις κυπριακές εκλογές !

Θυμήθηκα το άρθρο μου

http://heilgap.blogspot.com/2012/12/blog-post_20.html

« Η παρακμή …. ! ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ »

Όπου έλεγα για όλα αυτά που διοχετεύονται δεξιά και αριστερά από την Γερμανική μυστική υπηρεσία την Bundesnachrichtendienst (BND) , που υποστηρίζει ότι η εν αναμονή διάσωση της Κύπρου θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα των φορολογουμένων από τις άλλες χώρες, ιδίως από τη Γερμανία, για να διασώσει ως επί το πλείστον πλούσιους Ρώσους, που όλα αυτά τα χρόνια καταθέτουν « το μαύρο χρήμα τους » σε κυπριακές τράπεζες που τώρα καταρρέουν, την έκθεση BND που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό το «μαύρο χρήμα» ανήλθε σε  26 δισεκατομμύρια ευρώ , περίπου το 150% του ΑΕΠ της χώρας.
 Bundesnachrichtendienst-
Χρήματα τα οποία οι τράπεζες είχαν επανεπενδύσει σε ελληνικά κρατικά ομόλογα και τη φούσκα των ακινήτων που ήρθαν με ένα εθνικών διαστάσεων σκάνδαλο φαινομενικών τίτλων ιδιοκτησίας .
Και τώρα οι τράπεζες χρειάζονται τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια ευρώ για να παραμείνουν στη ζωή.
Η έκθεση της BND αναφέρει επίσης ότι η Κύπρος είχε δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για ξέπλυμα χρήματος.
Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι νόμοι έχουν περάσει και κάποια ιδρύματα έχουν δημιουργηθεί για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, είναι προφανώς ότι υπάρχουν μόνο για διακοσμητικούς λόγους !
Οι Κανόνες απλά δεν εφαρμόζονται.
Το Ξέπλυμα του χρήματος διευκολύνεται περαιτέρω από την ευκολία με την οποία οι πλούσιοι Ρώσοι αποκτούν την κυπριακή υπηκοότητα και έτσι έχουν και την  ελευθερία να εγκατασταθούν οικονομικά οπουδήποτε στην ΕΕ , σύμφωνα με την BND, 80 Ρώσοι ολιγάρχες έχουν ήδη γίνει … Κύπριοι .
Υπάρχουν πάνω από 40.000 επιχειρήσεις σε Κυπριακές …. γραμματοθυρίδες.
Πολλοί έχουν μεγάλες θυγατρικές εταιρίες στη Ρωσία, και τα κέρδη συλλέγονται εκτός της  Κύπρου.
Αυτά έγραφα τότε :
Thursday, December 20, 2012
V. PUTIN
Τώρα όμως οι ρώσοι είναι έξω φρενών.

“Οι άνθρωποι του καθεστώτος Αναστασιάδη πρέπει να εργάζονται πυρετωδώς  προσπαθώντας να πείσουν με τις εκθέσεις τους ότι το 80% των καταθέσεων ανήκουν στο λαό της Κύπρος, και μόνο το 20% των καταθέσεων ανήκουν στους Ρώσους.
Αυτό είναι απολύτως ψευδές.
Μετά το 1985, όταν οι «μαφιόζοι » της Ρωσίας ανέλαβαν την γενική οικονομία της Ρωσίας, (που ήταν ο μετασχηματισμός από την KGB σε ιδιωτικές επιχειρήσεις) ο  κυριότερος προορισμος για εξαγωγή του ρωσικού κεφαλαίου ήταν η Κύπρος.
 «Τι ακριβώς συνέβη …. τι υποστηρίζει το ΔΝΤ για την Κύπρο;»
«Όπως το δίνει στην δημοσιότητα και πανηγυρίζει σαν να ήταν μια νίκη ….  αποδεικνύεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό των καταθέσεων ήταν όντως μαύρο χρήμα των ρώσων ».
«Μαύρο χρήμα» είναι τα χρήματα της Ρωσικής KGB ….  βέβαια τώρα των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Ο ηγέτης της Ρωσίας (Πούτιν) ήταν ένας πρώην υπάλληλος της KGB.  Και ποιος νομίζετε ότι δεν είχε πάρει χρήματα τότε;
Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει ποτέ το ΔΝΤ . ”
Μόλις πριν από δέκα ημέρες ο Ρώσος ηγέτης Πούτιν ήταν αυτός που προειδοποίησε ότι δεν θέλετε να το θυμό μου (επειδή ο ίδιος και η Ρωσία θα τιμωρήσει τη Δύση στην αγορά χρυσού).
Οι Ρώσοι σίγουρα θα εκδικηθούν τους στην αγορά χρυσού; Ναι είναι και αυτό ένα από τα σημεία που θα προσπαθήσουν να πάρουν εκδίκηση!
Είναι πολύ επικίνδυνο στην επιχειρηματική δραστηριότητα με τους Ρώσους να τους κάνουν να χάνουν τα χρήματά τους. Η εκδίκηση θα είναι ένα μέρος του κινήτρου για ό, τι θα συμβαίνει από εδώ και εμπρός.
Όσο για την Ελλάδα ….. προβλέπω όλη την εβδομάδα να κυλήσει με ουρές καταθετών έξω από τις τράπεζες …. τον κόσμο να κάνει αναλήψεις και τους τραπεζίτες να ετοιμάζονται να ΜΑΣ ζητήσουν και νέα ποσά για τις ανακεφαλαιοποίησης τους !

Ουρές Οι άνθρωποι αποσύρουν τα χρήματα από μια ταμειακή μηχανή-σημείο στην πρωτεύουσα της Κύπρου Λευκωσία του σήμερα

Πάντως πολύ ενδιαφέρον ήταν το άρθρο που διάβασα στην D.Mail.

“Άδειασαν οι Ταμειακές μηχανές σε ολόκληρη την Κύπρος και 60.000 Βρετανοί αποταμιευτές αντιμετωπίζουν την απώλεια   εκατομμυρίων £ μετά την διάσωση της ΕΕ ύψους 8.7δις. η οποία επιβάλλει φόρο έως 10%  επί του συνόλου των τραπεζικών λογαριασμών.”

Μεταφράζω ένα κομμάτι του !

PHOTO : Η Shirley Brooks, 61, η οποία κατάγεται από το Manchester, είπε ότι ενδεχεται να χάσει £ 18.600 εκ των χρημάτων της συνταξιοδότησης

 Furious Shirley Brooks, 61, who is originally from Manchester, said she stands to lose £18,600 of her retirement money

Η “επιδρομή” θα αυξήσει τα έσοδα κατά 5,8 δισεκατομμύρια €, τα οποία θα προστεθούν σε ένα πακέτο διάσωσης από τις Βρυξέλλες του ύψους 10 δισεκατομμύρια €.
Ωστόσο, οικονομικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι η κίνηση – σχεδιασμένη για να σταματήσει συντριβή της Κύπρου εκτός του ευρώ, ενδεχομένως θα καταστρέψει και το ίδιο το νόμισμα – θα στείλει κύματα σοκ από την μια άκρη έως την άλλη της  ευρωζώνης.
Αν οι αποταμιευτές σε άλλες προβληματικές χώρες φοβηθούν για τους λογαριασμούς τους θα μπορούσαν να είναι η επόμενοι που  θα μπορούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους και να πυροδοτήσει μια καταστροφική πορεία για τις τράπεζες.
Ο Οικονομολόγος Howard Archer από την IHS Global Insight, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα ανησυχητικός συναγερμός άνευ προηγούμενου που θα χτυπήσει για τον άνθρωπο στους δρόμους. Όσο και να λένε ότι αυτό έγινε για μια και μόνη φορά, οι άνθρωποι θα πουν από τη στιγμή που μπόρεσαν να το κάνουν μια φορά θα μπορέσουν να το κάνουν ξανά. ”
Ο Tory MP Douglas Carswell πρόσθεσε: «Θα πρέπει όλοι να είναι εξαιρετικά ανήσυχοι γι ‘αυτό. Αυτό δείχνει ότι οι απλοί Ευρωπαίοι μαδήθηκαν από την ελίτ της ηπείρου, προκειμένου να διασώσουν τις τράπεζες ανόητο. Γιατί θα πρέπει να διακινδυνεύσετε την τοποθέτηση των χρημάτων σας σε ελληνικές, ισπανικές ή πορτογαλικές τράπεζες μετά από αυτό; »

HEIL GAP ( or mind the GAP )

Υ.Γ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ: «Γιατί θα πρέπει να διακινδυνεύσετε την τοποθέτηση των χρημάτων σας σε ελληνικές, ισπανικές ή πορτογαλικές τράπεζες μετά από αυτό;»


Cyprus Financial Crisis

No comments:

Post a Comment

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: