Οι Εκκλησίες καταγγέλλουν τη βία του Ισραήλ κατά των χριστιανών.

13 Μάϊ.

216880

From HEIL GAP ( or mind the GAP)

13/05/2013 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ  Την Κυριακή οι Πατριάρχες και οι επικεφαλείς των χριστιανικών εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ,  κυκλοφορήσαν μια κοινή δήλωση καταγγέλλοντας τις επιθέσεις των ισραηλινών αστυνομικών εναντίον των προσκυνητών στο Ναό του Παναγίου Τάφου …. κατά  τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου.

Οι υπογράφοντες τη δήλωση τόνισαν ότι είδανφοβερές σκηνές βάναυσης μεταχείρισης  κατά κληρικών – μέσων ανθρώπων και προσκυνητών στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου.”

 new thumb.php

Προσθέτοντας: Μια μέρα χαράς μετατράπηκε σε μια ημέρα μεγάλης θλίψης από τον πόνο των πολλών πιστών αδελφών μας που έτυχαν της κακομεταχείρισης από  ομάδα ισραηλινών αστυνομικών, στις πύλες της Παλιάς Πόληςτης Ιερουσαλήμ που οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Τάφου”.
Είναι απαράδεκτο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κληρικοί και μέσοι άνθρωποι να χτυπηθούν βάναυσα και αδιάκριτα και να απαγορευθεί η πρόσβαση στις εκκλησίες τους … με το πρόσχημα της διατήρησης της τάξης.”

Η δήλωση κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να καταγγείλειτη αστυνομική βία που ασκήθηκε κατά των κληρικών και των πιστών.
Οι πατριάρχες, και οι κεφαλές των εκκλησιών,  αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς όσων κατηγόρησαν τις εκκλησίες για ό, τι συνέβη κατά τη διάρκειατης  Μεγάλης Εβδομάδας στην Ιερουσαλήμ. «Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι σε αντίθεση με ό, τι συνέβη στην πραγματικότητακαι όλοι οι επικεφαλής των εκκλησιών καταδικάζουν τις ισραηλινές διαδικασίες και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των χριστιανών», ανέφερε η δήλωση.

image_preview

Η δήλωση υπεγράφη από τους αρχηγούς όλων των αναγνωρισμένων εκκλησιών στους Αγίους Τόπους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωμαϊκής Ορθόδοξης  Εκκλησίας, της Λατινικής Εκκλησίας, της  Αρμενικής Ορθόδοξης  Εκκλησίας, τον Θεματοφύλακα των Αγίων Τόπων, την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, την Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, την Αιθιοπική Εκκλησία, την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την Μαρωνιτική Εκκλησία, την Επισκοπική Εκκλησία, την Λουθηρανική Εκκλησία, την Συριακή καθολική εκκλησία, και την Αρμενική Καθολική ΕκκλησίαHEIL GAP ( or mind the GAP)

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: