Την ώρα που κάποιες ψυχές προσπαθούν να σας πείσουν για την αναγκαιότητα του τεμένους στον βοτανικό … στην Κωνσταντινούπολη ένα ακόμη μοναστήρι ετοιμάζεται να γίνει τζαμί του Ισλάμ !!!

10 Δεκ.

Islam-Istanbul-monastery-to-become-a-mosque

From HEIL GAP (or mind the GAP)
Ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης – (τώρα πια Istanbul) – πρόκειται να μετατραπεί σε τζαμί .
Θυσιάζεται στον βωμό των σχεδίων της κυβέρνησης “της ισλαμικής αδελφότητας της Τουρκίας” να επιβάλει τις ισλαμικές αξίες στο κοσμικό κράτος .

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Το μεγαλύτερο μοναστήρι του Βυζαντίου στην Κωνσταντινούπολη, η Μονή Στουδίου, (ή των «ακοιμήτων μοναχών.), σπουδαίο μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή, χτισμένο στον Ξηρόλοφο, στον έβδομο λόφο της Κωνσταντινούπολης, γνωστή επίσης ως Μνημείο Imrahor, θα μετατραπεί σε τζαμί μετά την ανακαίνισή της το επόμενο έτος και θα αποκαλείται: το Τζαμί του Μπέη Imrahor Ilyas, όπως αναφέρει η καθημερινή αρθρογράφος της Hurriyet, Vercihan Ziflioglu .

«Εγώ δεν θα ήθελα να μιλήσω ως μέλος της επιτροπής, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι η πολιτιστική κληρονομιά δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια ανταγωνιστική κληρονομιά, δήλωσε ο κύριος Laki Βίγκας, ενεργώντας ως εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων.
Ο κύριος Βίγκας πρόσθεσε ότι το ζήτημα αυτό δημιουργεί θλίψη μέσα στην κοινωνία, και δεν είναι μόνο πρόβλημα της ελληνικής κοινότητας.
«Η πολιτιστική κληρονομιά είναι παγκόσμια κληρονομιά, που σημαίνει ότι είναι κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας», είπε.

Γενική σήψη …
Η ανακαίνιση του τζαμιού, το οποίο αποτελεί μέρος του Αγία Σοφία, θα ακολουθήσουν την ίδια τύχη με εκείνη της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα … Νικομήδεια (Izmit), τα οποία έχουν ήδη μετατραπεί σε τζαμιά. ( πάνε δυο χρόνια από τότε που είχα γράψει εκείνο το άρθρο )… Χμ, άρθρο το οποίο μόνο τρία blogs φιλοτιμηθήκαν να δημοσιεύσουν … βέβαια είναι γνωστόν πώς ότι μπορεί να έχει κάποια σημασία … χμ, το περνούν στα κρυφά … ενώ εσείς ασχολείστε με ότι τυράκια σας πετά η κυβέρνηση των τοκογλύφων, όπως εκείνο το τυράκι με την μικρή Μαρία το ξανθό αγγελούδι που το έκλεψαν (λέει) … οι «κακοί» τσιγγάνοι … Χα, χα, χα … ποιο ξανθό αγγελούδι βρέ ;;; το παιδάκι ήταν ξανθό επειδή έπασχε από αρρώστια … “αλμπινισμός” λέγεται … Μα τι στον κόρακα τόσους γιατρούς έχουμε και δεν έγραψε τίποτα ;;; Ναι, τώρα σωθήκατε εάν περιμένετε αυτούς να σας υγιάνουν …
Τώρα γιά το “εάν περίμενα να ασχοληθεί με το θέμα ο κύριος αρχιεπίσκοπος” ;;; Χμ, όχι !!!

Seventh_ecumenical_council_(Icon)
Η Ιστορική Εκκλησία όπου στεγάσθηκε η Σύνοδος της Νίκαιας στην Τουρκιά είναι πλέον τζαμί .
http://www.netnewsgr.gr/2011/11/blog-post_4168.html
eleytheroi-ellines.blogspot.com/2011/11/blog-post_6938.html‎
monoalithia.blogspot.com/2011/11/blog-post_4333.html‎
http://heilgapormindthegap.blogspot.gr/2012/04/1greek-15-2011-3-votes-from-heil-gap-or.html

Όταν μετά το DVD από την συναυλία του Eric Clapton Crossroads Guitar Festival 2013 … κάνεις το λάθος να ανοίξεις την τηλεόραση … και πέσεις επάνω σε μια βουλευτή της ΡΗΜΑΔ που μαζί με κάποιες άλλες ψυχές να προσπαθούν να σε πείσουν «για την αναγκαιότητα του τεμένους στον βοτανικό, για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τη θρησκευτική ελευθερία» … τότε κλείνεις την τηλεόραση και ανοίγεις το laptop σου ώστε να απαντήσεις … στην πολύξερη κύρια ότι :

«Τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η θρησκευτική ελευθερία ισχύουν μόνο όταν οι μουσουλμάνοι είναι μειονότητα . Όταν οι μουσουλμάνοι γίνονται πλειονότητες, δεν υπάρχουν πλέον πια τέτοια πράγματα … όπως τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η θρησκευτική ελευθερία … κυρία μου».

Χμ, και κάτι άλλο κυρία … η μετατροπή του Imrahor σε τζαμί ήρθε σε μια εποχή που συζητείτο εάν θα πρέπει να ανοίξει εκ νέου «ως τόπος λατρείας του Ισλάμ» και η Αγία Σοφία !
“Πιο πρόσφατα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς εξέφρασε την ελπίδα του να δει την Αγία Σοφία να λειτουργεί ως τζαμί.”

Το μοναστήρι, που χρονολογείται από τον πέμπτο αιώνα, ήταν το πιο σημαντικό μοναστήρι της Κωνσταντινούπολης την εποχή του Βυζαντίου, ενώ … σήμερα εξυπηρετεί το κέντρο της βυζαντινής διανόησης.
Η βασιλική μετατράπηκε σε τζαμί, κατά την περίοδο του Σουλτάνου Βαγιαζήτ II.
Μετά από δύο μεγάλες πυρκαγιές τον 18ο και 19ο αιώνα, η μονή ως επί το πλείστον καταστρέφεται.
Το 1946, μετατράπηκε σε μουσείο, σύμφωνα με υπουργική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.
(ANSAmed).
ERDOGAN-MISSILE
«Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι τρούλοι τα κράνη μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας και οι πιστοί οι στρατιώτες μας …» Ρετζέπ Ερντογάν.

Αναρωτιέμαι φίλε πρωθυπουργέ Ερντογάν … μετά από όλα αυτά τα τζάμια και τους μιναρέδες που έχτισες, αλλά με τουλάχιστον το ήμισυ των 83.000 τζαμιά της Τουρκίας να είναι σχεδόν άδεια, εάν αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα ακόμη τζαμί ή … απλά το κάνεις για να την σπάσεις στους απέναντι ;;;

« Το ότι δεν χρειάζεται να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί αφού το Μπλε Τζαμί απέχει μόλις 100 μέτρα μακριά .. » χμ, αυτό δεν έπρεπε να τεθεί ως επιχείρημα από τον HEIL GAP … αλλά από κάποια σεβαστή μορφή που πρέπει να υψώσει άμεσα την φωνή του ( ποτέ δεν είναι αργά ) … ή να αποχωρήσει παραχωρώντας τον θρόνο … σε κάποιον ικανότερο του …..

HEIL GAP (or mind the GAP)
Υ.Γ.
Φίλε 1greek σε παρακαλώ μην το ανεβάσεις αυτό το άρθρο … στα φιλικά blogs … (χμ, προς τα δεξιά) – καλύτερα άφησε εκεί λίγο παραπάνω το προηγούμενο άρθρο μου … χμ, μέχρι τις 16 μηνός όταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα υπογράψει την συμφωνία με την Ε.Ε. … για να δούμε εάναναφέρουν κάτι τι … οι τηλέ και διαδικτυακοί παπαγάλοι … ( ΠΟΥ ΔΕΝ )

Posted by Don donwilliams at 1:06 AM
Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook
No comments:

Post a Comment

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: