ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

14 Δεκ.

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

From HEIL GAP (or mind the GAP)

Χιλιάδες αγρότες, οδηγοί φορτηγών, συνταξιούχοι και άνεργοι έχουν βγει στους δρόμους στην Ιταλία ως μέρος μιας σειράς διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το «Κίνημα δίκρανο», όπως είναι γνωστό ήταν αρχικά μια ομάδα από αγρότες της Σικελίας που πίεζαν για περισσότερη βοήθεια από την κυβέρνηση, αλλά εξελίχθηκε σε μια πανεθνική εξέγερση κατά των τραπεζών, κατά του ιταλικού οργανισμού είσπραξης των φόρων Equitalia, … (Η Equitalia είναι μια δημόσια εταιρεία υπεύθυνος για την είσπραξη των φόρων σε ολόκληρη την επικράτεια, με την εξαίρεση της Σικελίας .) … ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και προπαντός ενάντια στην … χα, χα, χα … Σοσιαλιστική κυβέρνηση της μειοψηφίας, η οποία τώρα κινείται και για την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης .

« Το πανεπιστήμιό μας δεν είναι μια πασαρέλα για όσους πλασάρουν λιτότητα », ανέφερε ένα πανό στη διαδήλωση στη Ρώμη .

Οι διαδηλωτές είναι θυμωμένοι για μια σειρά θεμάτων όπως η παγκοσμιοποίηση, οι φόροι, οι τιμές των καυσίμων και το ευρώ.

“κάντε τόπο”

Ένας διαδηλωτής δήλωσε: «Πρέπει να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας, την κοινωνική προστασία και τα δικαιώματα. Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο καθήκοντα και υποχρεώσεις».

Οι Πορείες, οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Μιλάνο και στο Τορίνο στην Φλωρεντία και στην πρωτεύουσα της Σικελίας Παλέρμο .
Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις θα γίνουν στην πρωτεύουσα την επόμενη εβδομάδα.

” Υπάρχουν εκατομμύρια από εμάς και αυξανόμαστε ώρα με την ώρα . Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει “, δήλωσε ο Danilo Calvani , ένας γεωργός ο οποίος έχει αναδειχθεί ως ένας από τους επικεφαλής των διαδηλώσεων .

«Έχουμε την πρόθεση να υπερασπιστούμε την ελευθερία των πολιτών μας … να ζούμε με ασφάλεια … και να εργάζονται οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα μας», είπε .

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να ξεκινήσει συνομιλίες με τους διαδηλωτές, αλλά ήταν δύσκολο γιατί υπήρχαν τόσες πολλές διαφορετικές ομάδες και ηγέτες .

Πολλοί συμμερίζονται την οργή των διαδηλωτών … ενώ στο Τορίνο οι αστυνομικοί έβγαλαν τα κράνη τους, σε μια επίδειξη της αλληλεγγύης των προς τους συμπατριώτες τους.

Ενώ οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές επιμένουν ότι δεν έχουν πολιτικές πεποιθήσεις , πολλά μέρη, όπως το αντί – Κίνημα των 5 αστέρων και η ακροδεξιά και αυτονομιστική Λίγκα του Βορρά, τους προσφέρουν υποστήριξη .

Ο Mario Borghezio , ένα μέλος της Λίγκας του Βορρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Πέμπτη χρησιμοποίησε τις διαδηλώσεις για να επιτεθεί κατά του ευρώ και του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi.

” Ο άνεμος της εξέγερσης που πνέει στην Ιταλία σήμερα είναι το άμεσο αποτέλεσμα του ευρώ και τις λανθασμένες επιλογές της ΕΕ και της ΕΚΤ “, είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επικεφαλής της ΕΚΤ προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο .

Την Τρίτη Ο επικεφαλής του κινήματος των 5 Αστέρων Beppe Grillo κάλεσε τους αστυνομικούς να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρία του «κινήματος δίκρανο».

Το ” κίνημα δίκρανο ” , αρχικά … μια χαλαρά οργανωμένη ομάδα αγροτών από τη Σικελία , έχει ενωθεί με άλλους διαδηλωτές , συμπεριλαμβανομένων φορτηγατζήδων , μικρών επιχειρηματιών , ανέργων, χαμηλόμισθων εργαζομένων και άλλων που πραγματοποιούν διαδηλώσεις σε πόλεις από το Τορίνο στο βορρά μέχρι τη Σικελία στο νότο .

Ο Grillo , εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι … τη Δευτέρα αρκετοί αστυνομικοί έβγαλαν τα κράνη προστασίας και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τους διαδηλωτές.

Η οικονομία της Ιταλίας βρίσκεται σε βαθιά ύφεση με την ανεργία των νέων πάνω από 40 τοις εκατό και πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει .

Η δυσαρέσκεια για τις τιμές των καυσίμων, η παγκοσμιοποίηση και τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να οδηγήσουν σε μια τεράστια αντίδραση ενάντια στην -ΕΕ στις ευρωπαϊκές βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους.
Σύμφωνα με ένα φυλλάδιο που μοιράζεται από τους διαδηλωτές, « οι άνεργοι, οι περιστασιακά εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι σε κάθε τομέα, οι φοιτητές, οι μητέρες και οι πατέρες, που εκπροσωπούν θεωρούν καθήκον τους να πετάξουν έξω τους εγκληματίες που ασκούν την εξουσία ».

Η αστυνομία ( τα ιταλικά ΜΑΤ ) που ενώνεται με τους διαδηλωτές σιγά-σιγά μετατρέπεται σε μια κοινωνική τάση. Την περασμένη εβδομάδα, αστυνομία της Ταϊλάνδης που διατάχθηκαν να χτυπήσουν τους διαδηλωτές επέλεξαν αντί αυτού … να κατεβάσουν τις ασπίδες και τα κράνη τους.
Σε ιστορική κλίμακα, όποτε και όταν η αστυνομία σε ένδειξη αλληλεγγύης συμπορεύεται με τους διαδηλωτές είναι συχνά ένα προ-πομπός για μαζικές κοινωνικές αλλαγές, όπως πριν από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την απομάκρυνση του Ρουμάνου δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου.

Τι θα γίνει εδώ ;;;;
Δεν γνωρίζω !
Οι μπάτσοι όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι η simori@ σαμαροβενιζέλου τους έχει πουλήσει μέχρι και τα αστυνομικά τους τμήματα .
Θα ανήκαν ως φαίνεται στην γιαγιά του σαμάρα την Πηνελόπη … και … τα πουλά και αυτά!

Και όταν διαλύσει την χώρα … την παιδεία … την υγεία … τα ταμεία …
Χμ, και όταν τα πουλήσει όλα ;;;;;;

Χμ, no problem … τότε θα πάμε για default !!!!!!!!!!!!

Πάμε τώρα πίσω … όταν οι διεθνείς τοκογλύφοι (Τρόικα) έλεγαν προς την Ελλάδα ότι ο στόχος για το χρέος ήταν 120% του ΑΕΠ της χώρας …
Αλλά σήμερα, που το μεγαλύτερο μέρος του χρέους – τα τέσσερα πέμπτα περίπου – έχει μεταφερθεί από τον ιδιωτικό τομέα στον δημόσιο τομέα… χμ, τι κατάσταση (;) …. το ελληνικό χρέους έφτασε στο 174% του ΑΕΠ.
Είναι αστείο !!!!!!!!!

Όπως έγραψε το Zero Hedge: Η Ελλάδα θα πρέπει, να προεπιλεγεί την άνοιξη του 2014!
Ένα πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού είναι ένα πλεόνασμα των εσόδων έναντι των δαπανών που αγνοεί τις ληξιπρόθεσμες πληρωμές τόκων για τα ανεξόφλητα χρέη
Η σημασία του έγκειται στο η κυβέρνηση μπορεί να χρηματοδοτήσει τις τρέχουσες δαπάνες της χώρας χωρίς να χρειάζεται να δανειστεί περισσότερα χρήματα!
Η ανάγκη για δανεισμό προκύπτει μόνο από την ανάγκη να πληρώσει τους τόκους στους κατόχους του υφιστάμενου χρέους.

«…. Η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ μικρότερο κίνητρο για να πληρώσει, και πολύ μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη με, τους πιστωτές της από τη στιγμή που δεν θα χρειάζεται πλέον να δανειστεί από αυτούς. Αυτό καθιστά ακόμη πιο πιθανό, ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει κάποια στιγμή το επόμενο έτος …. »

Το σκεπτικό του Zero Hedge είναι ότι η Ελλάδα έχει τώρα ένα πλεόνασμα του προϋπολογισμού … η Αθήνα μπορεί κατά συνέπεια «να λειτουργήσει τη χώρα» χωρίς να πληρώνει πλέον κανέναν.

Και για τους ανόητους που προσκολλώνται στις δηλώσεις Στουρνάρα …. που τους επισημαίνει ότι η ουσιαστική και ταχεία βελτίωση του πλεονάσματος πρωτογενή προϋπολογισμού της χώρας θα παράγει … χα, χα, χα … « και ανάκαμψη » !!!!

Χμ, το γεγονός είναι ότι αποπληθωρισμός στην χώρα μας δεν ήταν ποτέ χειρότερος … ωστόσο, η κατάσταση χειροτερεύει … καθώς μια πρόσφατη μελέτη από το Council on Foreign Relations (CFR) διαπιστώνει ότι οι χώρες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο αθέτησης γυρίζουν σε πρωτογενή πλεόνασμα του προϋπολογισμού – που σημαίνει ότι δεν εξαρτώνται πλέον από τους πιστωτές τους.
HEIL GAP (or mind the GAP)

Posted by Don donwilliams at 3:21 PM No comments:
Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: